04-822-6466

גישורים

למה לי גישור עכשיו?

מכירים את המצבים האלו בחיים שבהם אתם מעוניינים להגיע להסכמה עם מישהו, אבל פשוט לא מצליחים לעשות את זה בעצמכם? מצבים כאלו באים בדרך כלל לידי ביטוי בהליך של גירושין, בהחלטה על פירוק שותפות, כשמשפחה עוזבת קיבוץ, כשאחים חלוקים על ירושת ההורים, כששני צדדים עסקיים מפרשים את ההסכם ביניהם באופן שונה, ועוד מצבים בהם שני צדדים עומדים אל מול מחלוקת. 

בכל המקרים הללו נדמה לא אחת שלא ניתן להגיע לפתרון מוסכם וברוח טובה, לפיכך חשוב שתדעו שתהליך כמו גישור יכול בהחלט לסייע בקבלת ההחלטות וחזרה אל השגרה עם פתרונות שיהיו טובים לשני הצדדים. 

המגשרים אצלנו הם בעלי מיומנות, ובעלי רגישות ומקצועיות רבה, אולם גם אתם תצטרכו לבוא לתהליך הגישור בראש פתוח, עם רצון טוב ויכולת התגמשות גדולה, כשבסופו של התהליך הזה תוכלו ככל הנראה להניח מאחוריכם את המחלוקת המעיקה עליכם, ולחזור אל שגרת החיים הטובה שלכם.

 

תהליך של גישור – איך זה עובד?

תהליך הגישור הוא תהליך שבו שני הצדדים נפגשים עם מגשר מוסמך שיוכל לסייע להם בדרך אל קבלת הפתרון האידיאלי עבור שני הצדדים. לא מדובר כאן על שופט או בורר שמקבל את ההחלטה עבור שני הצדדים והם חייבים ליישם אותה, להיפך – תפקידו של המגשר הוא פשוט להיות נוכח בזמן הדיונים, ולנסות, באמצעות הקשבה לכל אחד מהצדדים, להוביל אותם לכדי רעיונות לפתרונות, הצעות והתגמשויות כאלו ואחרות. 

 

למה ללכת לגישור ולא לבית משפט?

במידה והחלטתם לפנות לתהליך של גישור, דעו לכם שאין כאן כל התערבות או קשר לבית המשפט. העניין הזה הוא טוב וחיובי היות והרבה פעמים כאשר תיק מסוים מגיע אל בית המשפט, גם לאחר הצגת הטענות, הראיות וההוכחות, יוכל בית המשפט להכריע אחרת מהמצב הרצוי. 

בנוסף, לבית המשפט מגיעים בדרך כלל תיקים שבהם אין הסכמה כמעט על דבר, ולכן הטוב של אחד הצדדים הוא לרוב הרע של הצד השני.

תהליך הגישור נועד לקחת את שני הצדדים ולקרב ביניהם, מתוך ידיעה שלשניהם יש גם נקודות של אינטרסים משותפים וגם נקודות של חוסר הסכמה. כלומר, בסופו של תהליך הגישור יכולים שני הצדדים לצאת כאשר הם קיבלו את הדברים שהיו חשובים להם, לצד דברים שהם ויתרו עליהם בשל רמת חשיבות נמוכה יותר. המגשר יודע לזהות את האינטרסים החשובים לכל צד, ויכול לספק לו פתרון ראוי.

 

גישור יכול להתנהל באנרגיות חיוביות, בתי המשפט מלאים בדרך כלל בטונים גבוהים ובמריבות בלתי פוסקות, ולצערנו המצב הזה בהחלט יכול לבוא לידי ביטוי גם בזמן תהליך של גישור. ההבדל הבולט בין השניים הוא שתהליך של גישור ממש לא חייב להיות מכוער – הוא לגמרי יכול להיעשות תוך שמירה על הכבוד בין שני הצדדים ובדרכים נעימות, כל זאת תוך ליווי של מגשר מוסמך ומקצועי שיכול להכווין את הצדדים האחד לקראת השני.

 

מתי פונים לגישור?

אם הילד שלכם רב בגן עם ילד אחר, אל תבואו איתם אלינו לגישור, אולם יש כמה וכמה תחומים נפוצים שבדרך כלל יהוו סיבות טובות וחשובות לגשת אל התהליך:

  • סכסוך מוניציפלי: סכסוך שמתרחש בין האזרח לבין המועצה המקומית או לבין העירייה.
  • סכסוך בתנועה הקיבוצית: סכסוך שמתרחש בין הנהלת הקיבוץ לחבר, או לחבר שעזב. 
  • סכסוך בתחום העסקי: סכסוך שמתרחש בין שני מתחרים עסקיים או בין שני שותפים עסקיים.
  • סכסוך בין מדינות: סכסוכים שמתרחשים על רקע מדיני עד לפיוס.

 

קיימים גם סוגי סכסוכים אישיים:

  • סכסוך בין שכנים: סכסוך שמתרחש בין שכנים שגרים באותו הבניין או באותו הרחוב.
  • סכסוך זוגי: סכסוך שמתקיים בין שני בני הזוג בנושאים כמו טיפול בילדים, גירושין, פרידה ועוד. סכסוך זה יכול להתרחש לפני, במהלך או אחרי הנישואין.
  • סכסוך בנושאי ירושה: סכסוך בין קרובים, בד"כ קרובי משפחה על ירושה שהותירו אחריהם ההורים או הסבים.
  • סכסוך בנושא הצרכנות: סכסוך המתקיים בין נותן השירות לבין הלקוח.
  • סכסוך במקום העבודה: סכסוך המתקיים בין קבוצת העובדים או לבין המעביד לבין העובדים.
  • סכסוך במוסדות לימודיים: סכסוכים שמתקיימים בין ההורים לבין גורמים בבית הספר. 

עו"ד הרב ד"ר דורון דנינו, הוא יועץ בכיר במכון הרברט קלמן להתמרת סכסוכים בינלאומיים, משמש כמרצה באוניברסיטת בר אילן וכמרצה מבוקש לגישור ולבוררות במוסדות בכירים בארץ ובחו"ל, ובעל מספר תעודות של מגשר – מישראל, מארה"ב ומאירופה. בנוסף הוא בוגר קורס הבוררים הראשון מסוגו בארץ של לשכת עורכי הדין. עו"ד דנינו צבר ידע רב וניסיון רחב בניהול הליכי גישור ובוררות. 

הרב יוסף חיים פרץ הוא רב קהילה, מגשר מנוסה ומחזיק בתעודת מגשר ובתעודת בורר. 

עו"ד אבידן גלובינסקי הוא שופט בדימוס שכיהן במשך שנים כשופט בבית משפט לענייני משפחה, והוא מביא עמו ניסיון שיפוטי וניסיון גישורי רב בתחום.

עו"ד מוחמד כריים, הוא מגשר מנוסה בתחומי הנדל"ן ותביעות נזיקין, לצד ניסיון משפטי רב בתחום.

גישור בהליך גירושין – "משפחה בידיים טובות"

הליך גירושין בבית המשפט הוא הליך מורכב שמעורבים בו רגשות ושיקולים כלכליים, יותר מכל הליך משפטי אחר. הליך זה עלול לעלות לכל אחד מהצדדים סך של כמאה אלף ש"ח והוא צפוי להמשך כשנתיים-שלוש, כשבמהלך תקופה מורטת עצבים זו, נפגעים לא רק בני הזוג שבחרו להיפרד, אלא גם המעגל המשפחתי הקרוב ובעיקר הילדים. 

אם בחרתם להתגרש בהליך של גישור, הרי שהחלטתם לחסוך את המתחים, הכספים והכעסים המיותרים שבהליך משפטי. הליך הגישור נמשך לרוב כחודש-חודשיים בלבד ועלותו הכוללת מסתכמת ב-10,000-20,000 ש"ח לשני הצדדים גם יחד. 

והנקודה החשובה ביותר היא שאפשרתם לעצמכם לסיים את הקשר עם סיכוי טוב להורות משותפת ובריאה עבור ילדכם וכן אפשרתם הליך פרידה שהוא פחות טראומטי עבורם. 

איך מתנהל בפועל הליך גישור גירושין?

על מנת ולהבין כיצד מתנהל הליך גישור גירושין, אציין עבורכם כמה כללי יסוד: 

הכלל הראשון הוא שגישור אינו צריך להיות מלווה בתחושה של ויתור או כפייה. המטרה הסופית של ההליך צריכה להיות ששני בני הזוג מגיעים להסכמות מרצונם החופשי בשאלות העומדות על הפרק. הסכמות שיהיו מקובלות על שניהם ויתנו לשניהם את התחושה וההבנה הברורה, שהם עשו את הצעדים הטובים ביותר עבורם ועבור ילדיהם. 

הכלל השני הוא להבין ולהפנים שאי אפשר להפריד בין ההיבטים הרגשיים להיבטים הטכניים של הגירושין. בני זוג שחלקו חיים משותפים במשך שנים מספר או אף שנים רבות, לא יכולים לנתק את הרגשות הנובעים ממערכת היחסים ולהתמקד בשאלות טכניות בלבד. הבנה זו חשובה ביותר בגישור מאחר והיא מאפשרת לכל אחד מבני הזוג את המקום הבטוח לפרוק ולהוציא את כל אשר על ליבו, ולאפשר בכך סגירת מעגל וסיום הולם של פרק משמעותי בחיים. 

הכלל השלישי הוא שעל הליך הגישור בגירושין להיות דומה ככל האפשר לשיחה פתוחה בין חברים היושבים בסלון ביתם ומשוחחים בצורה נכונה ואפקטיבית על עניינים שעל סדר היום, והוא נועד לאפשר להרגיש בנוח להתעסק בדברים החשובים באמת. 

ברוב המקרים, הליך גישור גירושין עוסק בנושאים הבאים: 

  1. נושא הגירושין עצמם.
  2. משמורת והסדרי ראיה של קטינים.
  3. גובה דמי המזונות של ילדים קטינים
  4. חלוקת הרכוש המשותף בין בני הזוג
  5. עניינים דחופים כמו סגירת חשבונות בנק, חיובים וחובות משותפים ועוד. 

משרדנו מעניק את המעטפת הטובה ביותר להליך מורכב זה. בזכות הידע והניסיון העשיר בתחום, אנחנו מספקים חווית שירות מקצועית, רגישה ואנושית.

עו"ד ד"ר דורון דנינו הוא מגשר ובורר מנוסה, ובעל ניסיון גדול בגישורים מורכבים כאלה, הוא עושה זאת ברגישות גבוהה ומשתמש לא אחת בניסיונו הנוסף כרב בארגון רבני צהר להוסיף נדבך הלכתי לסוגיה זו. 

עו"ד אבידן גלובינסקי הוא שופט בדימוס שכיהן שנים רבות כשופט בבית משפט לענייני משפחה, והוא מביא עמו ניסיון שיפוטי רב בתחום.

הרב יוסף חיים פרץ הוא מגשר ובורר מנוסה, רב העדה הספרדית בחיפה ורב שכונה בקרית אתא, ובעל ניסיון עשיר שמשמש יד ימינו של חותנו רבי דוד אבוחצירא מנהריה.